Mailattaret taistelivat, mutta jäivät vaille voittoa: Kauden alku vaihtelevissa tunnelmissa

26.05.2024

Kertausta menneisiin otteluihin

Kauden kotiavaukseen Mailattaret saivat vieraakseen Manse PP:n Tampereelta. Viime vuoden kakkonen osoittautui tänäkin vuonna kovaksi vastukseksi, kun ottelu päättyi Mailattarien harmiksi Mansen voittoon lukemin 0–2 (1–5, 4–6).

Jo seuraavalla viikolla Mailattaret lähtivät kauden ensimmäiselle tuplareissulle etelään. Perjantaina 17.5. joukkue kohtasi Haminan palloilijat voitokkaassa pelissä, josta kotiin tuomisena oli kolme pistettä. Lopputulos kirjattiin Mailttarien hyväksi lukemin 0–1 (2–2, 4–8). Lauantaina matka jatkui Helsinkiin, jossa Mailattaret asettuivat Roihuttarien vieraaksi. Tiukka peli jatkui aina kotiutuslyöntikilpailuun, jossa Roihuttaret veivät tällä kertaa pidemmän korren. Ottelu päättyi Roihuttarien voittoon lukemin 2-1K (4–2, 2–5, 2-1K).

Pohjanmaan derby

Mailattarien kauden toiseen kotipeliin vieraaksi saapui Seinäjoen Maila-Jussit. Odotettavissa oli kovaa vääntöä kahden pohjanmaan joukkueen välillä.

Läpi alkukauden Mailattarien ulkopelaaminen on ollut kovatasoista, kun vastustajalle on annettu vain muutamia vuoropareja. Tätä mieltä on myös ottelun ykköspalkittu Ada Karlsson. Karlsson on ollut erityisesti tyytyväinen joukkueen kovatasoiseen ulkopeliin ja uskoo kauden edetessä myös muiden pelin osa-alueiden saavuttavan saman kovan tason.

-  Sisäpeli on meiltä tosi vaihtelevaa, ei olla saatu semmoista jatkumoa onnistumisiin. Välillä meinataan jäädä vellomaan muutamaan epäonnistumiseen. Täytyy vain siinäkin uskoa koko ajan kaverin suorittamiseen ja löytää oikeat ratkaisut tilanteisiin, kommentoi Karlsson

Karlssonin tapaan pelinjohtajana toimiva Pekka Mäntymaa huomasi Maila-Jusseja vastaan pelaamisen olevan ailahtelevaa jaksojen sisällä.

-  Parhaimmillaan ulkopeli oli erittäin hyvää. Toisella jaksolla onnistuimme sisäpelissä luomaan riittävän määrän tilanteita. Etenkin kovat vaihtolyönnit olivat laadukkaita, analysoi Mäntymaa perjantaista peliä.

Henkilökohtaiseen suoritukseen perjantain ottelussa Karlsson on melko tyytyväinen. Pikkuhiljaa lyönti alkaa tuottaa tulosta. Karlsson kuitenkin toteaa, että onnistumisia olisi toivonut enemmän kuin kolme, mutta hyvillä mielin voi jatkaa tuleviin koitoksiin.

Loukkaantumisen jälkeen kentälle on päässyt palaamaan Tuija Ahonen. Pelaaja kertoo muutaman kuukauden kuntoutuksen jälkeen olevansa tyytyväinen omaan pelaamiseensa.

-  On osa-alueita mitä haluan lähteä parantamaan, mitä en päässyt alkuvuodesta harjoittelemaan pelien ja reenien ohella, Ahonen kommentoi paluutaan.

Ahonen on palannut kentille pirteästi. Ensimmäisen ottelun hän pelasi Haminan palloilijoita vastaan vieraspeli reissulla Haminassa. Paluu tuli ryminällä ja jo ensimmäisessä pelissä pelaaja sai hyviä onnistumisia. Kyseisessä pelissä kakkospalkituksi tulemista voidaan pitää myös osoituksena siitä, että pelaaja on hyvässä iskussa alkuvuoden loukkaantumisesta huolimatta. Ahonen on kuitenkin onnistumisista huolimatta havainnut samanlaisia vaikeuksia joukkueen peleissä, kuin joukkuetoveri Karlsson.

-  Oikeastaan näissä alkukauden peleissä on toistunut samat asiat. Ulkopelissä on oltu hyviä muutamia huolimattomuusvirheitä lukuun ottamatta. Sisäpelissä on ollut liikaa ailahtelua, kommentoi Ahonen.   

Jännittävä pohjanmaan derby päättyi tällä kertaa Maila-Jussien voittoon lukemin 0–2 (1–3,4–6).

Ottelun ykköspalkittu oli Ada Karlsson ja kakkospalkittu Riikka Polso.

Mäntymaan mukaan tuleva viikko treenataan hyvin ja tarkennetaan pieniä pelillisiä asioita, jotta ollaan valmiita ensi viikon peliin. Seuraavan ottelun Mailattaret pelaavat kotikentällä Hietalahdessa perjantaina 31.5. kello 18, kun vieraaksi saapuu Fera Raumalta. Tulehan siis kannustamaan Mailattaret voittoon!

Teksti: Wilma Lakanen

Kuva: Pasi Kettunen

17.07.2024Oikotietä onneen ei ole
04.07.2024Vaasan aurinko ei Mailattaria lämmittänyt - Hamina voittoon ja seuraavaksi tuplapelit idässä
29.06.2024Mailattaret kärsivät tappion Tampereella, mutta juhannustaioista löytyi uusi vire - "Oikeat naiset oikeilla paikoilla"
26.06.2024Mailattaret ry kevätkokous
17.06.2024Mailattaret iskussa - " Ollaan nostettu tasoa joukkueena ja hyvällä fiiliksellä saatu peräkkäisiä onnistumisia"
05.06.2024Tarjolla oli lyöntikeli - Pesäkarhut kaatoivat Mailattaret
02.06.2024Mailattarien taistelu ei riittänyt - Fera vei pisteet Vaasasta
26.05.2024Mailattaret taistelivat, mutta jäivät vaille voittoa: Kauden alku vaihtelevissa tunnelmissa
13.05.2024Kauden avaus vei Mailattaret Poriin
03.04.2024Mailattaret Pelaajapolku

Siirry arkistoon »