Mailattarien taistelu ei riittänyt - Fera vei pisteet Vaasasta

02.06.2024

Aurinkoiseen Vaasaan Mailattarien vieraaksi saapui perjantaina 31.5. Fera Raumalta. Kesäinen keli houkutteli paikalle 450 pesäpallon ystävää kannustusjoukkoihin. Ottelu osoittautui tiukaksi taistoksi joukkueiden välillä, jossa tällä kertaa pidemmän korren vei Fera. Lopputulos kirjattiin Feralle lukemin 0–2 (3–4,5–6).

- Feralla on yksi sarjan nopeimpia joukkueita, mutta onnistuimme pelaamaan nolla- ja vaihtotilanteissa riittävän hyvällä tasolla. Takatilanteessa meille valitettavasti sattui liikaa helppoja virheitä, joiden ansiosta Fera pääsi molemmilla jaksoilla liika helposti karkumatkalle, kommentoi pelinjohtaja Pekka Mäntymaa Feraa vastustajana.

Mailattarien alkukausi on ollut ailahtelevaa pelaamisen suhteen. Otteluissa on ollut paljon hyviä suorituksia, mutta myös alisuoriutumista. Alkukaudesta ulkopeli on ollut sisäpeliä vahvempaa.

-  On ollut paljon sellaisia pelejä, jossa ollaan suoriuduttu heikommin kuin mihin me parhaimmillaan pystyttäisiin. Tuntuu, että ei olla ihan vielä saatu irti meidän kaikkea osaamista ja jaksot on usein kääntynyt tiukasti vastustajalle, pohtii Petra Äkkinen joukkueen alkukaudesta.

Alkukauden hyvä ulkopelaaminen ei Äkkisen mukaan kuitenkaan näkynyt perjantaisessa pelissä. Perusasioissa tuli virheitä, jonka vuoksi joukkue ei pysynyt omalla tasollaan. Positiivisena asiana joukkueen pelissä nousi kuitenkin sisäpelin paraneminen aikaisempiin otteluihin verrattuna. Toisella jaksolla joukkue sai takaa-ajo asemasta hyvin vastustajaa kiinni, mutta tällä kertaa loppukiri ei riittänyt voittoon. Joukkueen lukkarina toiminut Veera Tyynelä kommentoi jaksojen alkujen olleen vaikeita, jolloin vastustaja päästettiin liian helposti johtoasemaan ja joukkue joutui koko ajan olemaan takaa-ajo asemassa.

-  Perjantain pelissä saatiin sisäpeliä auki paremmin kuin aikaisemmissa peleissä, kommentoi Tyynelä.

Äkkinen haluaa nostaa pelin parhaimpina hetkinä lyöjien onnistumiset, jotka mahdollistivat taistelun voitosta loppuun asti. Samaa mieltä Äkkisen kanssa oli myös Mäntymaa, joka halusi erityisesti nostaa kotiuttajajokerit Ada Karlssonin ja Nea Tuikan joukkueesta esille. Kyseiset pelaajat tekivät Mäntymaan mukaan kovaa jälkeä mailan varressa.

Ottelun ykköspalkittu oli Ada Karlsson ja kakkospalkittu Tuija Ahonen.

Seuraavan ottelun Mailattaret pelaavat tiistaina 4.6. klo 18, kun Hietalahden pesäpallostadionille vieraaksi saapuu Porin Pesäkarhut.

Teksti: Wilma Lakanen

Kuva: Pasi Kettunen 

17.07.2024Oikotietä onneen ei ole
04.07.2024Vaasan aurinko ei Mailattaria lämmittänyt - Hamina voittoon ja seuraavaksi tuplapelit idässä
29.06.2024Mailattaret kärsivät tappion Tampereella, mutta juhannustaioista löytyi uusi vire - "Oikeat naiset oikeilla paikoilla"
26.06.2024Mailattaret ry kevätkokous
17.06.2024Mailattaret iskussa - " Ollaan nostettu tasoa joukkueena ja hyvällä fiiliksellä saatu peräkkäisiä onnistumisia"
05.06.2024Tarjolla oli lyöntikeli - Pesäkarhut kaatoivat Mailattaret
02.06.2024Mailattarien taistelu ei riittänyt - Fera vei pisteet Vaasasta
26.05.2024Mailattaret taistelivat, mutta jäivät vaille voittoa: Kauden alku vaihtelevissa tunnelmissa
13.05.2024Kauden avaus vei Mailattaret Poriin
03.04.2024Mailattaret Pelaajapolku

Siirry arkistoon »