Tarjolla oli lyöntikeli - Pesäkarhut kaatoivat Mailattaret

05.06.2024

Aurinkoinen Vaasa tarjoili jälleen parastaan, kun Mailattarien vieraaksi Hietalahteen saapui Porin Pesäkarhut. Odotettavissa oli tiukka peli, sillä joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo aikaisemmin kauden avauspelissä. Edellisen kohtaamisen nimiinsä vei Pesäkarhut.

Voitontahtoinen joukkue oli valmis kohtaamaan Pesäkarhut jo toistamiseen tällä kaudella. Kovan taistelun jälkeen Pesäkarhut kuitenkin veivät ottelun nimiinsä lopputuloksen ollessa 0–2 (1–5, 3–7). Mailattarien pelinjohtajan Pekka Mäntymaan mukaan ulkopelissä tehdyt muutamat virheet ja sisäpelissä piippuun vedetyt kotiutukset koituivat Mailattarien kohtaloksi ottelussa.

-  Pori on laadukas joukkue ja heillä muutama etenijä juoksee pesänvälejä erittäin lujaa. Vastustajan täytyy usein tehdä siis suoritukset kiireessä, joka toki altistaa myös virheille. Joukkueessa on tämän lisäksi myös pari erittäin taitavaa ja läpilyöntiuhkan omaavaa kotiuttajaa, jotka mahdollistavat heidän sisäpelilleen paljon. Heitä vastaan on mukava pelata ja pääsee ainakin haastamaan itseään ihan urakalla, kommentoi Ella Mäkelä Pesäkarhuja vastustajana.

Kuten jo aikaisemmassa ottelussa alkukaudella vaivanneet vaikeudet sisäpelissä ovat helpottuneet. Vastaavasti ulkopelaamisessa on vielä kehitettävää, jotta joukkue pääsisi näyttämään vahvuutensa.

-  Sisäpeliä saatiin hyvin pyörimään ja monta kotiutusyritystä. Ulkopelissä ei kestänyt räpylä vielä niin hyvin, että olisi pelistä pisteitä ansaittu. Joukkueella oli kuitenkin hyvä ilme pelin ajan, kommentoi Roosa Hussa joukkueen suorituksesta pelissä.

Mäkelä ja Hussa parivaljakko onnistui kaksi kertaa ottelun aikana tuomaan pisteen joukkueelle, kun Mäkelä löi ja Hussa toi molemmat juoksut. Hussan tapaan Mäkelä huomasi sisäpelin sujuvan paremmin.

-  Mukavaa oli, että sain sisäpeliin onnistumisia. Ylipäätään koko joukkueen sisäpeli pyöri muutamia hetkiä lukuun ottamatta ihan hyvin. Kaaripelin parantaminen kuitenkin tulee ottaa mielestäni teemaksi. Ulkopelissä jäi itsellä- ja myös joukkueena parannettavaa tuleviin koitoksiin, kommentoi Mäkelä omaa sekä joukkueen suoritusta.

Mailattaret pelaavat jo seuraavan ottelunsa torstaina 6.6. vieraspelinä Lapuan Virkiää vastaan. Mäntymaa kertoo joukkueen lähtevän tulevaan otteluun taistelu mielellä.  Tarkoituksena on vielä treenata ja palaveerata, jotta torstaina joukkue olisi iskussa.

-  Kova otteluruuhka jatkuu jo torstaina Lapulla, johon lähdetään taistelumielellä. Huomenna treenataan ja palaveerataan, että ollaan torstaina valmiina taistelemaan pisteistä, Mäntymaa kommentoi.

Ottelun ykköspalkittu oli Roosa Hussa ja kakkospalkittu Nea Tuikka.

Mailattarien tulevia otteluita:

6.6. Lapuan Virkiä – Mailattaret

8.6. Pöytyän Urheilijat – Mailattaret

10.6. Mailattaret – Pöytyän Urheilijat

15.6. Mailattaret – Roihuttaret, Helsinki

 

Teksti: Wilma Lakanen

Kuva: Pasi Kettunen

17.07.2024Oikotietä onneen ei ole
04.07.2024Vaasan aurinko ei Mailattaria lämmittänyt - Hamina voittoon ja seuraavaksi tuplapelit idässä
29.06.2024Mailattaret kärsivät tappion Tampereella, mutta juhannustaioista löytyi uusi vire - "Oikeat naiset oikeilla paikoilla"
26.06.2024Mailattaret ry kevätkokous
17.06.2024Mailattaret iskussa - " Ollaan nostettu tasoa joukkueena ja hyvällä fiiliksellä saatu peräkkäisiä onnistumisia"
05.06.2024Tarjolla oli lyöntikeli - Pesäkarhut kaatoivat Mailattaret
02.06.2024Mailattarien taistelu ei riittänyt - Fera vei pisteet Vaasasta
26.05.2024Mailattaret taistelivat, mutta jäivät vaille voittoa: Kauden alku vaihtelevissa tunnelmissa
13.05.2024Kauden avaus vei Mailattaret Poriin
03.04.2024Mailattaret Pelaajapolku

Siirry arkistoon »