Vaasan aurinko ei Mailattaria lämmittänyt - Hamina voittoon ja seuraavaksi tuplapelit idässä

04.07.2024

Hamina ryösti pisteet Vaasasta  

Aurinkoinen sää toivotti Haminan Palloilijat tervetulleeksi Vaasaan keskiviikkona 3.7. pelattuun otteluun. Joukkueet ovat jo kerran aikaisemmin kohdanneet tällä kaudella Haminan kotikentällä, jolloin Mailattaret nappasivat pisteet kotiin. Joukkueet lähtivät keskiviikkoiseen otteluun erilaisista lähtökohdista. Mailattarilla takana oli noin viikon mittainen ottelutauko. Hamina taas oli edellispäivänä Seinäjoen vieraana, jossa he kärsivät tappion.

Mailattarien kapteeni Roosa Hussa voitti hutunkeiton ja kotijoukkue aloitti ulkona. Hamina onnistui heti ensimmäisessä vuoroparissa rakentamaan vaarallisia tilanteita, joista palkinnoksi heille yksi juoksu. Kotijoukkue vastasi tähän tasoittamalla Ada Karlssonin hienolla välilyönnillä. Tasaisen väännön jälkeen ensimmäinen jakso meni Haminalle lukemin 2–4.

-  Jakso eteni tasaisesti kummankin joukkueen pelatessa virheetöntä ulkopeliä sisäpelin ollessa tukkoisempaa. Viimeisessä vuorossa Hamina pelasi pitkään sisällä tehden 3 juoksua hyvillä lyönneillä sekä yhdellä harhaheitolla. Meidän hyökkäys tasoittavalla vuorolla jäi yhteen kotiutukseen, kommentoi pelinjohtaja Jussi Harju ensimmäistä jaksoa.

Toiseen jaksoon joukkue lähti taistelumielellä ottamaan jäljellä olevat 2 pistettä ottelusta. Alku näytti Mailattarien näkökulmasta hyvälle, kun Emma Hudd sekä Ella Mäkelä saivat onnistumiset ensimmäisellä aloittavalla. Hamina vastasi välittömästi kotijoukkueen hyvään alkuun lyömällä itsensä tasoihin Harjun mukaan harvinaisella 2-rajan kunnarilla sekä vapaataipaleella. Karlsson onnistui lyömään ottelun kolmannen juoksunsa ja näin ollen Mailattaret olivat jälleen johdossa. Haminalle tämä ei käynyt ja jälleen he onnistuivat tasoittamaan ja lopulta tulemaan ohi kolmannessa vuoroparissa. Mailattarien loppukiri ei tällä kertaa riittänyt ja ottelu kirjattiin Haminan hyväksi lukemin 0–2(2–4,3–4).

- Hamina oli meille vaikea vastustaja, kun ei niin hyvin tunnettu kaikkia pelaajia. Omalla hyvällä pelillä olisi pärjätty, mutta ei eilen päästy pelaamaan, sillä tasolla, kommentoi Hussa ottelua.

Ottelun ykköspalkittu oli Hussa ja kakkospalkittu Veera Tyynelä. Harju haluaa kutenkin nostaa palkittujen lisäksi esiin Nea Tuikan, jonka hienoilla vaihtolyönneillä tehtiin kotiutustilanteita muutamaan otteeseen jo vaikealta näyttäneissä tilanteissa.

Kohti itää

Mailattaret matkaavat idän tuplapelireisulle, kun perjantaina 5.7. vastassa Joensuu ja lauantaina 6.7. Jyväskylä. Runkosarja on erittäin tasainen ja menneet ottelut ovat osoittaneet sen, että jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa.

-  Hyvillä mielin lähdetään tuplareissulle! Tämä peli unohdetaan nopeasti ja ruvetaan keskittymään täysillä jomaan ja siihen että saadaan pelattua ehjä peli ensin Joensuuta vastaan ja sitten Jyväskylää, kommentoi Tyynelä tulevaa.

Teksti: Wilma Lakanen

Kuva: Pasi Kettunen 

 

 

17.07.2024Oikotietä onneen ei ole
04.07.2024Vaasan aurinko ei Mailattaria lämmittänyt - Hamina voittoon ja seuraavaksi tuplapelit idässä
29.06.2024Mailattaret kärsivät tappion Tampereella, mutta juhannustaioista löytyi uusi vire - "Oikeat naiset oikeilla paikoilla"
26.06.2024Mailattaret ry kevätkokous
17.06.2024Mailattaret iskussa - " Ollaan nostettu tasoa joukkueena ja hyvällä fiiliksellä saatu peräkkäisiä onnistumisia"
05.06.2024Tarjolla oli lyöntikeli - Pesäkarhut kaatoivat Mailattaret
02.06.2024Mailattarien taistelu ei riittänyt - Fera vei pisteet Vaasasta
26.05.2024Mailattaret taistelivat, mutta jäivät vaille voittoa: Kauden alku vaihtelevissa tunnelmissa
13.05.2024Kauden avaus vei Mailattaret Poriin
03.04.2024Mailattaret Pelaajapolku

Siirry arkistoon »