Uudistunut Mailattaret valmiina toiseen superpesiskauteen

06.10.2022 15.00

Huiman ensimmäisen superpesiskauden pelannut Mailattaret on valmis uuteen kauteen. Jatkosopimuksen Mailattariin ovat tehneet Roosa Hussa, Elisa Hyny, Saana Kamppinen, Ada Karlsson, Riikka Polso, Eena Rintamäki, Iisa Rintamäki, Alexandra Scheweleff ja Petra Äkkinen.

- On tärkeää, että runkopelaajistamme näin moni jatkaa. Tästä porukasta superpesiskokemusta oli ennen viime kautta ainoastaan Roosa Hussalla ja nyt monella muullakin, toteaa pelinjohtaja Pekka Mäntymaa.

Mailattarien nousijajoukkueessa farmisopimuksella 2021 pelannut Siiri Leppänen palaa joukkueeseen. Pari farmiottelua Mailattarien ykköspesiksessä on takana myös Mailattarien uudella lukkarilla Veera Tyynelällä. Molemmat edustivat viime kaudella Pöytyän Urheilijoita, josta Mailattariin siirtyy myös vaihtolyöjänä kunnostautunut Minttu Reunanen.

- Innostuneilla ja odottavilla fiiliksillä lähden uuteen kauteen. Mukava palata takaisin Pohjanmaalle sekä liittyä mukaan uudistuneeseen Mailattarien joukkueeseen, kertoo Veera Tyynelä

- Tulevalla kaudella nähdään vahvistunut ja varsin iskukykyinen Mailattarien joukkue, joten todella hyvillä fiiliksillä odotan kesän pelejä uudessa seurassa, tuumailee Minttu Reunanen

Lapuan Virkiän treeniringistä Mailattariin siirtyvät Emma Mustonen ja Aliisa Yli-Kortesniemi. Vaasan yliopistossa opiskelut aloittanut Mustonen pelasi kaudella 2022 ykköspesistä Majuttarissa Kankaanpäässä ja Yli-Kortesniemi lukkarina ykköspesistä Jalasjärven Jalaksessa sekä tyttöjen superpesistä ja naisten suomensarjaa Virkiässä.

Länsirannikolle vahvistusta tuovat myös Jyväskylän Pesiksen kovalyöntiset kasvatit Iina Valkeejärvi ja Ella Mäkelä. Valkeejärvi edusti kaudella 2022 Hyvinkään Tahkoa, ja Mäkelä voitti Suomenmestaruuden Kirittärien joukkueessa. Myös Kempeleen Kiriä viime kaudella edustanut nopsajalkainen Jasmiina Juntunen pukee tulevalla kaudella Mailattarien peliasun ylleen.

- Hyvin fiiliksin Mailattarien joukkueeseen. Uuden pelipaidan pukeminen jännittää aina, mielenkiintoista päästä näkemään ja tutustumaan omaan uuteen joukkueeseen ja lähteä paiskimaan töitä yhdessä kohti kautta 2023, toteaa Iina Valkeejärvi.

- Olen todella innoissani tulevasta kaudesta Mailattarissa. Minulle on välittynyt seurasta todella hyvä kuva ja vaikuttaa siltä, että pelaajiin ja toimintaan halutaan panostaa. Odottavaisin ja innostunein fiiliksin lähden tekemään töitä tämän uuden hienon joukkueen eteen, sanoo Ella Mäkelä.

Tryout-sopimuksen Mailattariin on tehnyt Henna Kaakinen, Tyrnävän Tempaus.

Loistavan debyytin Superpesikseen tehnyt pelinjohtokaksikko Pekka Mäntymaa ja Jussi Harju johtaa peliä ja osallistuu valmennukseen myös tulevalla kaudella taustavoiminaan Suvi Einola (henkinen valmennus), Jukka Mannila (fysiikkavalmennus) ja Sami Rintamäki (valmennus ja joukkueenjohto). Tiimiin kuuluu myös tyttöjen superpesiksen ja naisten suomensarjajoukkueen päävalmentajaksi kaudella 2023 siirtyvä Petri Heikkinen.

- Motivaatio tulevaan kauteen on kova ja uusiutunut joukkue tuo uusia mahdollisuuksia. Iloista ja raikasta peliä on luvassa tulevallakin kaudella, viime kauden opeilla ja kokemuksilla maustettuna, suunnittelee Mäntymaa.

- Viimeisestä ottelusta on jo aikaa, joten odotan suurella innolla päästä työskentelemään uusiutuneen joukkueen kanssa. Joukkueen uudistuessa myös valmennus ja pelinjohto oppivat uusilta pelaajilta, täydentää Harju.

Kaudella 2022 Mailattarissa pelanneista uransa päättivät Julia Karlsson, Sofia Kitinoja, Linnea Laatikainen ja Elli Mertaniemi. Henna Suominen ei jatka Mailattarissa kaudella 2023 ja lukkari Venla Tanhua siirtyi Manse PP:n riveihin. Julianna Peltoniemi jatkaa Mailattarien suomensarjajoukkueessa.

mailattaret_23_korjattu.png

Lisätietoja

Puheenjohtaja Miia Äkkinen 050 342 0546 miia.akkinen@mailattaret.fi
Manageri Jukka Havulehto 0400 141 438 jukka@kiinteistomeklarit.fi

25.01.2024KPO Kannustajat & Mailattaret
10.12.2023Mailattarien hallitus
27.11.2023Syyskokous Mailattaret
30.07.2023Kirittäret - Mailattaret 28.7.2023
13.06.2023Kevätkokous 19.6.2023
28.03.2023Mailattarien hallikausi päätökseen
26.02.2023Halli SM -ottelutapahtuma kulissien takaa
05.11.2022Mailattaret ry syyskokouksen hallitusvalinnat
13.10.2022Mailattaret syyskokous ma 31.10.2022 klo 18
06.10.2022 15.00Uudistunut Mailattaret valmiina toiseen superpesiskauteen

Siirry arkistoon »